Operational lease vs financial lease

Als je een auto wilt leasen, kom je vaak twee termen tegen: operational lease en financial lease. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee leasevormen? In dit artikel leggen we het je uit.

Wat is operational lease?

Operational lease is een vorm van leasen waarbij je als leaserijder alleen gebruik maakt van de auto. Je betaalt een vast bedrag per maand en in ruil daarvoor mag je de auto rijden. Het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting zijn allemaal inbegrepen in het maandbedrag. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over onverwachte kosten. Aan het einde van de leaseperiode lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij.

Wat is financial lease?

Financial lease is een andere vorm van leasen. Hierbij koop je de auto op afbetaling. Je betaalt een vast bedrag per maand, maar in tegenstelling tot bij operational lease, ben je bij financial lease wel zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering van de auto. Aan het einde van de leaseperiode is de auto van jou.

De verschillen tussen operational lease en financial lease

Er zijn dus een aantal belangrijke verschillen tussen operational lease en financial lease. Bij operational lease hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud en de verzekering van de auto, terwijl je bij financial lease wel zelf verantwoordelijk bent voor deze kosten. Daarnaast wordt de auto aan het einde van de leaseperiode van jou bij financial lease, terwijl je de auto bij operational lease weer inlevert bij de leasemaatschappij.

Wil je meer over de verschillen tussen operational lease en financial lease weten? Er zijn veel bronnen beschikbaar die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Operational lease en financial lease hebben beide hun eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om goed na te denken over welke vorm van leasen het beste bij jouw situatie past. Hopelijk helpt dit artikel je bij het maken van die keuze.

Reacties zijn uitgeschakeld.