Home / Het theorie examen halen doe je zo

Het theorie examen halen doe je zo

geslaagd, goed gedaanMensen willen door het leven heen het liefst zo vrij mogelijk zijn. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren bereikt worden, en eentje daarvan is het halen van je rijbewijs. Het klinkt misschien wat ver gezocht, maar veel mensen putten veel rust en gevoel van vrijheid en zelfstandigheid uit het hebben en halen van een rijbewijs B. Dit is het rijbewijs dat hoort bij de reguliere personen auto en die je dus het meeste op de weg ziet. Om zo’n rijbewijs te halen moet je twee examens afleggen, eentje in de praktijk en eentje over auto theorie. Laatstgenoemde wordt door veel mensen nog best wel eens als pittig ervaren en daarom zijn er gelukkig veel hulpmiddelen om iemand meer houvast te bieden op het theorie examen.

Wanneer je een rijbewijs wilt gaan halen is het belangrijk dat je jezelf aanmeldt bij een autorijschool. Een instructeur zal je vervolgens rustig en op je eigen tempo door het lestraject heen helpen en op die manier leer je steeds een beetje meer over auto rijden. Deze lessen bestaan vooral uit praktijkoefeningen; je mag de auto besturen terwijl de instructeur toe kijkt vanaf de passagiersstoel. Ook zal je meer en meer gaan leren over de theorie die erachter schuil gaat. Je komt borden en verkeerssituaties tegen die je niet eerder hebt gezien. Het is dan ook niet zo gek dat je op die manier meer en meer over de theorie zal gaan leren. En dat is nu juist waar je heel erg veel aan gaat hebben, wat het theorie examen zal zich uitwijzen als een zeer pittige opgave. Dat is nu eenmaal niet iets waar iemand zomaar voor slaagt.

Het theorie examen gaat als volgt

Het auto theorie examen wordt door veel mensen meer las een obstakel gezien dan als iets wat je echt vooruit helpt. Misschien heeft dit meer te maken met het feit dat je er klassiek voor moet studeren. Je kunt het niet even gemakkelijk in een paar uurtjes gedaan hebben, integendeel. Veel mensen zitten nog best een paar uur per avond te blokken om alles erin te krijgen. Het is een behoorlijk lastige opgave om alles helemaal rond en wel te krijgen. Maar dat verschilt natuurlijk per persoon en er zijn een hoop manieren hoe je het voor jezelf makkelijker kunt maken. Waar je over het algemeen niet te moeilijk over moet denken is hoe je het jezelf gaat leren. Veel mensen zweren bij een avond lezen en feitjes stampen, anderen volgen weer een online cursus. En misschien is zo’n cursus wel precies iets voor jou.

Je auto theorie examen oefenen kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Je kunt er zo een paar uur mee bezig zijn en het vraagt behoorlijk wat van je eigen discipline. Niet iedereen heeft die discipline, dus misschien is het niet eens zo’n stom idee om eens te kijken of je daarvoor hulp in kunt schakelen. Het CBR biedt namelijk een uiteenlopend aanbod van cursussen waarbij je in een zo’n kort mogelijke tijd al je theorie leert te beheersen. Ideaal voor mensen die het lastig vinden om zelfstandig te studeren of daarnaast moeite hebben om de discipline te bewaken zodat er ook daadwerkelijk gestudeerd wordt. Wellicht is het wat voor je, met het idee in je achterhoofd dat je natuurlijk meer en meer moet weten alvorens je het praktijkexamen kunt gaan volgen.

De echte toets

Je theorie examen auto bestaat in feite alleen maar uit een soort toets. Die toets bestaat weer uit verschillende onderdelen, waaronder een multiple choice gedeelte en een visueel deel. Vooral het laatstgenoemde onderdeel wordt door veel mensen als lastig dan wel pittig ervaren. Hierbij wordt je gevraagd te handelen tijdens verschillende verkeerssituaties binnen een bepaalde tijd. Antwoord je niet, dan wordt het per definitie fout gerekend. Je zult dan dus terug moeten vallen op alles wat je geleerd hebt in je theorie boek om zeker te weten dat je een juist antwoord geeft. Niet iedereen kan zo snel schakelen, in ieder geval niet wanneer je niet de juiste voorkennis hebt op gedaan. Dat kan nog best een uitdaging vormen die je niet zomaar over het hoofd moet gaan zien. Let er dan dus ook op tijdens het studeren dat je dit begrijpt.

Het theorie examen

Als je een theorie examen auto oefenen wilt dan kun je dit op veel verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld doodleuk het boek erbij pakken en aan de slag gaan met feitjes stampen. Veel mensen vinden dit echter nog best een behoorlijke opgave en willen daarnaast ook zo goed mogelijk voorbereid zijn op het uiteindelijke examen. Om je daarbij te helpen kun je er ook voor kiezen om je theorie in 1 dag te halen via een cursus. Deze cursus is erop gespitst om mensen zoveel mogelijk informatie te geven en zoveel mogelijk kennis bij te brengen als mogelijk om ervoor te zorgen dat je direct kunt slagen voor je theorie. Dat is natuurlijk ontzettend handig en praktisch, op die manier hoef je echt niet bang te zijn dat je zult falen voor je theorie examen.

Een aantal voorbeeld vragen

  • Hoe lang is het rijbewijs geldig
  • Hoe hard mag je rijden als er een groene streep in het midden van de weg staat
  • Is het  toegestaan een scooter in te halen op een kruispunt?
  • Mag je mensen vervoeren in de kofferbak als je achter bank al vol zit?
  • Mag je in halen op een weg met een door getrokken streep?
  • Hoe hard mag je rijden op een dubbelbaans weg zonder vluchtstrook?
  • Mag je rijden met de mist lampen aan als het niet mistig is?
  • wat is de minimale profiel diepte van je auto band?

Neem het op je

Dus wanneer je het theorie examen oefenen auto op je gaat nemen, bedenk dan goed wat je nodig hebt. Op wat voor een manier vindt jij het prettig om te studeren en, nog belangrijker, op wat voor een manier denk jij dat je kunt slagen? Dat is nog best een hele pittige vraag waar niet iedereen zomaar het antwoord op gaat hebben. Bij sommige mensen gaat het gepaard met vallen en opstaan, bij anderen is het een kwestie van een gestructureerd systeem aanhouden. Wat in ieder geval blijkt is dat een cursus aantoonbaar meer mensen laat slagen voor hun theorie, en dat is toch waar het uiteindelijk om draait. Of je wel of niet slaagt. Want je kunt niet hopen de weg op te gaan zonder je theorie examen eerst te halen.

Je rijbewijs halen

Het rijbewijs overhandigenDus stel, je bent inmiddels zover dat je je rijbewijs wilt gaan halen. Dan kan het zomaar zijn dat je direct met praktijklessen begint en hier ook nog eens ongelooflijk goed in bent. Dat is geweldig voor je, en natuurlijk met het idee in je achterhoofd dat je een rijbewijs wilt, alleen maar beter. Maar je zult nooit een rijbewijs ontvangen zonder dat je een theorie examen af zult leggen, waarin je alles wat je weet over verkeersregels toe zal moeten passen. Je zult ontdekken dat er bij auto rijden heel wat meer regels komen kijken dan bij, bijvoorbeeld, het fietsen of voetpad. Daarnaast zullen er zich ook verkeerssituaties voordoen waar je snel zal moeten schakelen en denken, in de hoop dat je natuurlijk geen brokken veroorzaakt.

Als je inmiddels genoeg gestudeerd hebt en je denkt dat je klaar bent voor je examen, dan ga je het auto theorie aanvragen. Veel mensen kiezen ervoor om dit door de instructeur te laten doen. Waarom? Omdat het bij veel mensen in een totaalpakket zit. Je koopt als het ware een lespakket bij de instructeur en op basis daarvan ga je aan de slag. Maar dit betekent eveneens dat er ook een theorie examen in begrepen zit. Je instructeur zal vervolgens bij het CBR een examen aanvragen, welke jij kunt gaan maken op een dag die je het beste uitkomt. Daar ben je verder zeer vrij in. Wat echter onnoemelijk belangrijk is, is dat je dit eerst moet halen voordat je ook maar kunt hopen om je praktijkexamen af te gaan leggen. Het is een vereiste dat je eerst je theorie haalt voordat je de weg op gaat met de examinator en gaat proberen je rijbewijs te halen.

Alles wat je moet weten over de theorie van auto rijden staat in het theorieboek auto. Je kent ze vast wel, van die feitenboeken die van generatie op generatie over worden gegeven en alsmaar meer verslonst raken. Het is nu eenmaal zo dat de verkeersregels vrij weinig veranderd zijn in de afgelopen jaren. Dit maakt ze echter niet minder belangrijk. Mocht je nu niet in bezit zijn van een dergelijk boek dan kun je deze natuurlijk aanschaffen. Sommige instructeurs staan erom bekend dat je er zonder problemen eentje kunt lenen, en deze vervolgens terug geeft. Het boek staat vol met alles wat je moet weten en heeft daarnaast nog verschillende oefeningen die je kunnen helpen om je kennisniveau te testen. Zo weet je in ieder geval zeker dat wat je leert ook echt toepasbaar is. En is dat niet ontzettend handig?

Bewijs van groei

Voor veel mensen is het rijbewijs het ultieme bewijs van volwassenheid en zelfstandigheid. Bedenk jezelf maar eens hoe vrij je kunt zijn als je eenmaal je eigen auto kunt en mag besturen, dat is natuurlijk ontzettend gaaf. Maar  voordat het zover is heb je nog best wat te studeren, en er is niemand anders die dat voor je gaat doen. Daarom is het zeer belangrijk om te weten dat je zowel praktijk- als theorielessen moet gaan volgen. Deze autotheorie zal je alles leren over de verkeersregels die van toepassing zijn op het auto rijden. Daarnaast kan de theorie je ook helpen om je voor te bereiden op onverwachte verkeerssituaties. Aan de hand van regels die voor iedereen gelden kun je weten hoe je op een bepaalde situatie moet anticiperen, en dat is overduidelijk ongelooflijk belangrijk tijdens het auto rijden.

Wat komt er allemaal bij het theoretische examen kijken?

Leren van het les materiaalVoor veel mensen is het behoorlijk spannend, rijlessen. Laat staan de examens die erbij horen, dat vinden mensen vaak al zenuwslopend. Er komt overduidelijk best wat druk op iemands schouders te liggen wanneer diegene een rijbewijs wilt halen. Dat doe je nu eenmaal niet zomaar en daarom is het belangrijk dat je jezelf zo goed mogelijk voorbereid. Voorbereiding komt in allerlei vormen. Zo kun je natuurlijk allerlei tests gaan maken of jezelf laten overhoren door kennissen, familieleden of vrienden. Je kunt ook een oefenexamen auto theorie maken. Dit is een test precies zo vorm gegeven als het werkelijke theorie examen en test je kennis aan de hand van eenzelfde structuur. Zo kun je leren of je alle feitjes weet en of je alle kennis in je hoofd hebt zitten die nodig is om een dergelijk examen te halen.

Wanneer je zo’n oefenexamen gaat doen kun je altijd alvast vooruit denken aan het theorie auto examen. Dit gaat namelijk een test zijn die exact zo is vormgegeven als het oefenexamen. Ideaal als achteraf blijkt dat je ook nog eens alles goed blijkt te hebben. Dan ben je er in ieder geval zeker van dat je alle kennis goed beheerst. Wil je dat niet echt hebben uiteindelijk? Dat je met vlag en wimpel kunt slagen voor je theorie examen? Een oefenexamen kan daarbij helpen en je meer zelfvertrouwen geven door je juist nog een extra steuntje in de rug te bieden. Dat is vaak het verschil tussen slagen en falen, in ieder geval voor veel mensen. Wellicht kan het jou ook naar nieuwe hoogtes tillen die je niet eerder in had kunnen zien. Wellicht zorgt een oefenexamen er bij jou ook voor dat je zult slagen. Ideaal, niet waar?

Je theorie examen aanvragen

Je theorie examen auto aanvragen kan gemakkelijk gedaan worden bij het CBR. Deze overkoepelende organisatie overziet eigenlijk alles wat er gebeurt op het gebied van rijbewijzen. Zij verstrekken ze en bepalen of je wel of niet gekwalificeerd genoeg bent om de weg op te mogen. Zij zijn ook degene bij wie je officieel een examen aan moet vragen, zodat ze kunnen registreren hoe vaak jij een specifiek examen al hebt afgelegd. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat je een paar keer bent gezakt, dan kunnen ze een hulpmiddel bieden. Zoals bijvoorbeeld een cursus waarbij je in één dag je auto theorie kunt halen. Is dat niet ongelooflijk uitzonderlijk? Stel je toch eens voor hoe fijn het zou zijn als je al binnen een dag je theorie examen hebt afgelegd.

Wanneer je auto theorie examen aanvragen is afgerond rest je eigenlijk nog maar één ding en dat is ontzettend hard studeren. Vergis je er niet in, het kan behoorlijk pittig zijn om alles uiteindelijk goed en wel te weten. Niet iedereen vindt het maar even gemakkelijk om alles te leren en voor sommige mensen is het zeer handig om gebruik te maken van bepaalde hulpmiddelen. Welke dat mogen zijn verschillen per persoon, zolang het doel maar gediend wordt. Dit is natuurlijk dat je zult slagen voor je examen zonder faalangst, dat is wat iedereen uiteindelijk het liefste wilt. Dus ga ervoor en zorg dat je alles binnen de kortste keren weet te halen. Maak gebruik van de handvaten die je worden aangeboden en verzeker je zelf van dat felbegeerde rijbewijs. Is dat niet wat je werkelijk zal willen?

Tijd om te halen

Wanneer je eenmaal zover bent, dat je een rijbewijs wilt gaan halen, kun je gaan nadenken over wat er allemaal omtrent een rijbewijs te doen is. Je kunt je bedenken dat het nog best wat studie en uurtjes gaat vragen om alles goed te weten. Hier kun je natuurlijk op voorbereid zijn en het is dan ook belangrijk dat je hierbij stil staat. Veel mensen gaan hier namelijk nogal eens aan voorbij en voordat je het weet zitten ze met de handen in het haar naar de test te staren en komen ze niet meer uit. Ze weten simpelweg niet meer waar ze mee bezig zijn geweest. Om je daar een beetje bij te helpen zijn er verschillende handvaten die je kunnen helpen met de theorie auto leren. Eentje daarvan is een cursus waar je binnen één dag alles leert wat je moet weten over auto rijden.

En zo’n examen theorie auto is ook geen wandeling in het park. Integendeel, het kan nog best een behoorlijke uitdaging vormen om dit goed en wel te halen. Daarom zijn zoveel mensen er ook zo zenuwachtig over, je doet het simpelweg niet zomaar. Denk daar goed na over hoe je gaat studeren en hoe je alles goed en wel je eigen kunt maken. De vragen tijdens het examen zullen namelijk een zeer groot beroep doen op je kennis en wat je allemaal uit de boeken hebt weten te halen. Daar moet je op voorbereid zijn, als je wilt dat alles goed over zal komen en dat je ook je examen zult gaan halen. Niet iedereen slaagt namelijk direct de eerste keer, maar het is wel zo fortuinlijk om in één keer te slagen. Dit gaat je namelijk heel wat kopzorgen schelen in de toekomst wanneer je voor je praktijkexamen op wilt gaan.

Gelijke kosten

euroDe kosten van een auto theorie examen zijn eigenlijk voor iedereen hetzelfde. Het grote verschil is echter in welke vorm je het theorie examen aanschaft. Sommige mensen kopen het namelijk in met een pakket van lessen bij de instructeur terwijl anderen het weer los aankopen bij het CBR. Al met al komt het eigenlijk op hetzelfde neer en de theorie examen auto kosten zullen niet heel erg verschillen onderling. Waar je in ieder geval naar uit moet kijken is dat een instructeur je niet overmatig belast met kosten, het is namelijk al duur genoeg, dat auto rijden. Dus informeer altijd zelf even bij het CBR en zorg dat je weet wat de standaardprijzen zijn. Zo ben je er in ieder geval zeker van dat je geen onnodig hoge prijzen betaalt.